Binnen het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) wordt samengewerkt tussen ondernemers, politie, en vanuit de gemeente het stadsdeel en de projectleider KVO. Afhankelijk van de situatie werden agendaleden, zoals de brandweer, uitgenodigd. Het was de bedoeling dat met ingang van 2013 de gemeentelijke inspanning met betrekking tot het KVO teruggedraaid zou worden. In die situatie zouden er geen gemeentelijke projectleiders meer zijn en ook geen werkbudget. Vorig jaar juni is echter besloten om, weliswaar in afgeslankte versie, toch aandacht te blijven schenken aan het KVO gedurende de jaren 2013 en 2014. Daartoe is besloten een KVO Ondersteuningspunt in te richten.
Enerzijds zal dit KVO Ondersteuningspunt desgevraagd de ondernemerscollectieven kunnen adviseren met betrekking tot veiligheid, veiligheidsbeleving en preventie.
Anderzijds kan in die situaties dat het vanuit het oogpunt van openbare orde en veiligheid of vanuit economische invalshoek wenselijk is, geholpen worden bij het starten en inrichten van KVO-trajecten. Er zal een nauw samenwerkingsverband worden gesmeed met het Haags Retailpunt zodat ervaring en deskundigheid optimaal kan worden benut.
Het KVO Ondersteuningspunt is dus in 2013 en 2014 beschikbaar voor vragen en advies voor de ondernemerscollectieven die met de projectgroep de KVO activiteiten voortzetten. Het collectief van een KVO projectgroep dat in de jaren is opgebouwd, is een belangrijke basis om te blijven werken aan de veiligheid en uitstraling van het gebied. Blijft u zich daar voor inzetten!
Let op!
Deze subsite wordt sinds 2012 niet meer geactualiseerd en heeft uitsluitend nog een naslagfunctie.
Ik kan niet garant staan voor de werking van links, (mail)adressen en telefoonnummers.
Eduard Bekker,
voormalig webmaster
bof-denhaag.nl